piątek, 22 grudnia 2017

Landrynkowe ozdoby świąteczne

Witam,
zapraszam na słodki urok Świąt Bożego Narodzenia.


Będziecie potrzebować:

- wybrane landrynki,
- papier do pieczenia,
- słomki,
- sznurek ozdobny,
- blaszane foremki do ciastek.


Wykonanie:

1. Na rozłożonym papierze do pieczenia układam foremki.


2. Landrynki roztłukuję na drobniejsze części.


3. Napełniam nimi foremki do 2/3 wysokości. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na 5 minut.


4. Gorące foremki wyjmuję z piekarnika i wciskam w nie kawałki słomek.


Gdy masa wystygnie delikatnie wyjmuję je z foremek, wykręcam słomki i przewlekam sznurek przez powstałe otworki.

Powodzenia!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz